Tomáš Pekař za sebou má vydařený vstup do podniku Renault Clio Cupu Central Europe na Oscherslebenu, když zajel nejrychlejší čas volných tréninků.
Tomáš Pekař za sebou má vydařený vstup do podniku Renault Clio Cupu Central Europe na Oscherslebenu, když zajel nejrychlejší čas volných tréninků.
Po téměř měsíční přestávce pokračuje tento víkend na německém Oscherslebenu letošní sezona Renault Clio Cupu Central Europe, kterou čeká v pořadí čtvrtý podnik.
Víkend v Sasku-Anhaltsku odstartoval vynikajícím způsobem pro českého závodníka Tomáše Pekaře. Jezdec stáje Carpek Service, který se nachází na čele průběžného pořadí, totiž v pátek zaznamenal nejrychlejší čas dne. Ten měl hodnotu 1:39,578 a Tomáš na něj dosáhl v prvním volném tréninku. Za ním se umístili druhý Sebastiaan Blekemolen (1:39,911), který zároveň opanoval hodnocení gentlemanů, společně se třetím Sandrem Soubkem (1:40,245).
Ve druhých tréninkových jízdách se sice český závodník musel spokojit se 2. pozicí (1:40,300) a sklonit se před Bleekemolenem, Nizozemcův čas v hodnotě 1:39,783 ale nebyl rychlejší než ten Pekařův z prvních pátečních jízd. Jako třetí se tentokrát umístil Andreas Stucki (1:40,716).

foto: Renault Clio Cup Central Europe/Facebook
Týmový kolega Tomáše Pekaře Jonas Karklys dokázal v prvním volném tréninku rovněž proniknout do nejrychlejší desítky a s časem 1:40,626 skončil 7. Ve druhých jízdách již ale druhý jezdec Carpek Servicu zůstal těsně za nejlepší desítkou, když obsadil 11. pozici (1:41,220).
Druhý český závodník Richard Meixner na Oscherslebenu nezažil zrovna úspěšný začátek. Zatímco v prvním volném tréninku se jezdec KV Motor Teamu s.r.o. umístil jakožto poslední jezdec s měřeným časem na 17. místě (1:42,004), lepší nebyla jeho situaci ani ve druhých tréninkových jízdách, kde odjel pouhá 4 kola a po zajetí nereprezentativního času 1:59,637 se umístil na poslední 19. příčce.
kompletní výsledky prvního volného tréninku
kompletní výsledky druhého volného tréninku
V sobotu je od 9:10 na programu kvalifikace a od 16:00 pak úvodní závod.
COMMENTS